PERSBERICHT HOLLAND COLOURS
Lagere omzet Holland Colours in derde kwartaal 2011/2012Belangrijkste ontwikkelingen derde kwartaal:
• 3% lagere omzet
• Negatief bedrijfs- en nettoresultaat
• Nog geen herstel van brutomarge
• Vooruitzichten gehandhaafd

In het derde kwartaal van het boekjaar 2011/2012 realiseerde Holland Colours een 3% lagere omzet dan in dezelfde periode vorig jaar. Valutaeffecten hebben een negatief effect gehad van ongeveer 1% op de omzetontwikkeling in dit kwartaal.
Holland Colours sluit het derde kwartaal af met een negatief nettoresultaat ten opzichte van een licht positief nettoresultaat in dezelfde periode vorig jaar. Net als in het eerste halfjaar was de belangrijkste oorzaak van het lagere resultaat het feit dat de stijgingen in grondstofprijzen niet geheel konden worden doorberekend in de verkoopprijzen van de eindproducten. De relatieve brutomarge is in het derde kwartaal dan ook beduidend lager dan in de vergelijkbare periode vorig jaar.

De bedrijfslasten waren in het derde kwartaal ongeveer 4% lager dan een jaar geleden. Tegenover de eenmalige kosten in het kader van de directiewisseling stond een vrijval van de reservering voor de winstdelingsregeling. Door de lagere resultaten zal er dit boekjaar, in tegenstelling tot vorig jaar, hoogstwaarschijnlijk geen uitkering in het kader van deze regeling plaatsvinden. Zonder de eenmalige kosten en de effecten van de winstdelingsregeling waren de bedrijfslasten in het derde kwartaal gelijk aan die van het derde kwartaal vorig jaar.

De omzetdaling in het derde kwartaal kwam geheel voor rekening van de Divisie Europa. De duidelijk lagere omzet in deze divisie werd gedeeltelijk gecompenseerd door een belangrijke toename van de omzet in de Divisie Azië. De omzet van de Divisie Americas was iets hoger dan de omzet in het derde kwartaal van het vorige boekjaar.

In het derde kwartaal liet de focusmarkt Bouw & Constructie een duidelijke omzetdaling zien ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar. Deze daling komt voor het grootste deel voor rekening van de Divisie Europa. De daling in volume was nog sterker maar werd gedeeltelijk gecompenseerd door hogere verkoopprijzen.

In de markt voor Verpakkingen was sprake van een fractioneel lagere omzet. Een daling in de Divisie Americas werd bijna geheel gecompenseerd door de Divisie Azië. In de Divisie Europa lag de omzet Verpakkingen net iets boven het niveau van het derde kwartaal van vorig boekjaar.

Ook in de focusmarkt Siliconen & Elastomeren kwam de omzet duidelijk lager uit dan in het derde kwartaal vorig jaar. Zowel in Europa als Azië daalde de omzet terwijl in Americas groei werd gerealiseerd. Net als in de markt voor Bouw & Constructie werd de daling in volume deels gecompenseerd door hogere verkoopprijzen.

Het werkkapitaal was eind december aanzienlijk hoger dan vorig boekjaar, vooral als gevolg van een hogere voorraad grondstoffen. De toegenomen waarde als gevolg van de gestegen grondstofprijzen is de belangrijkste oorzaak van deze toename. Daarnaast is het volume van een aantal kritische grondstoffen tijdelijk verhoogd anticiperend op aangekondigde prijsverhogingen per 1 januari 2012.

Ondanks de afname van het resultaat en de toename van het werkkapitaal is de Total Debt / EBITDA ratio ruim binnen de met de bank overeengekomen ratio gebleven. Ook aan de andere met de bank overeengekomen ratio's is voldaan.
De resultaten over het derde kwartaal geven geen aanleiding om de eerder uitgesproken verwachtingen te wijzigen. Onvoorziene gebeurtenissen buiten beschouwing gelaten verwacht Holland Colours in het boekjaar 2011/2012 nog steeds een lagere omzet en een fors lager nettoresultaat te realiseren dan in 2010/2011. De resultaten over het boekjaar 2011/2012 zullen op vrijdag 25 mei 2012 na beurs bekend gemaakt worden.

Apeldoorn, 13 februari 2012

Rob Harmsen
Jeroen Straathof
Tineke Veldhuis - Hagedoorn
Voor meer informatie: Holland Colours NV
distribué par

Ce noodl a été diffusé par HCA - Holland Colours NV et initialement mise en ligne sur le site http://www.hollandcolours.com. La version originale est disponible ici.

Ce noodl a été distribué par noodls dans son format d'origine et sans modification sur 2012-02-13 08:15:52 AM et restera accessible depuis ce lien permanent.

Cette annonce est protégée par les règles du droit d'auteur et toute autre loi applicable, et son propriétaire est seul responsable de sa véracité et de son originalité.

Documents associés
Press Release February 13, 2012 (Dutch)